Isplativost i izazovi coworking prostora u Crnoj Gori

 15.10.2023.

Potraga za radnim prostorom u Crnoj Gori, bilo da se radi o privremenom ili stalnom poslu, može biti ključna za vaš uspjeh. Bez obzira da li ste računovođa, pravnik, menadžer, dizajner ili programer, upravljate postojećom firmom ili otvarate startap u Crnoj Gori, co-working prostori

predstavljaju odličnu opciju. Osim što vam pružaju radno mesto, nude i održavanje i razne usluge.


Pregledaćemo ponude radnih prostora za zakup za daljinsko rad na crnogorskom primorju i u glavnom gradu, istražiti prednosti i mane svakog od njih.


Budva


Ako želite da radite uz more i želite brzi pristup plaži za odmor ili večernju šetnju, Hubrela može biti idealno rešenje. Sadrži dobar internet, udaljen je samo 10 minuta od obale i ima odvojene prostorije za sastanke i relaksaciju. Mana je što je trenutno jedina opcija co-workinga u Budvi, pa može biti izazovno naći slobodno mjesto.


Tivat


Igranje je mjesto gde možete pronaći ne samo radni sto s pisačem i skenerima, već i prostor na otvorenom za relaksaciju. Tu su terase za sunčanje, sjenice, roštilji za opuštanje, kao i iznajmljivanje bicikala i kajaka. Brzi optički internet od 100 Mbps je dostupan. Ima posebne prostorije za sastanke, opuštanje i kompletno opremljenu kuhinju. Jedina mana može biti vrelina tokom letnjih dana.


Porto Montenegro


Porto Montenegro nije samo mjesto za luksuzne jahte i zabavu, već i dom inovativnom co-working prostoru u okviru Inovacionog centra. Mada na sajtu obećava otvorenu terasu i ostale pogodnosti, u stvarnosti neke stvari možda neće biti dostupne. Radno vrijeme co-working prostora može biti nejasno i često je zatvoren. Prednost je blizina drugih dobrih kafića i restorana.


Kotor


Ako volite mačke i ne možete zamisliti svoj radni dan bez njih, Kovork i Balkanoffice su opcije u Kotoru. Kovorking se nalazi u istorijskoj zgradi i nudi moderni minimalistički dizajn, brzi Wi-Fi i predivan pogled. Mana je što možda nije moguće vidjeti slike radnog prostora na njihovoj web stranici.


Herceg Novi


Kolektiv Novi je najprostraniji i najsvetliji co-working prostor u Crnoj Gori. Osim što nudi moderne i udobne stolove za rad, posjeduje i veliku salu za sastanke. Često organizuju događaje, izložbe i praznike, što je odlična prilika za povezivanje sa sličnim osobama. Postoji i Impact Co-working u Herceg Novom, koji je otvoren 24/7 i pruža usluge recepcije i ormarice za stvari.


Podgorica


Iako je glavni poslovni centar Crne Gore, izbor co-working prostora u Podgorici je sličan ostalim gradovima. Mtel Digitalna Fabrika je opcija koja može biti privlačna. Iako nemaju web stranicu, dostupne su recenzije na Google Maps.

Još jedna opcija u Podgorici je tajanstveni brodogradilišni co-working, za koji se teško mogu pronaći informacije osim kontakata.

Ako želite ozbiljno da radite u Podgorici, Vork Hub i Nest mogu biti savršeni izbori. Na njihovim web stranicama možete pronaći sve potrebne informacije o radnom vremenu, uslugama i cijenama.

Cijene se uglavnom kreću od 10 evra dnevno, sa mogućnošću zakupa ličnog radnog stola. Besplatna kafa, čaj i voda obično su uključeni u cijenu.

 Kristina Remiković

Posljednje nekretnine