Ključni aspekti za razmatranje prilikom investiranja u nekretnine u Crnoj Gori

 15.05.2023.

Kada razmatrate kupovinu nekretnine u Crnoj Gori, važno je da uzmete u obzir niz faktora koji mogu uticati na cijenu i kvalitet vašeg budućeg života:


  • Udaljenost od mora: Nekretnine u primorskim turističkim gradovima blizu aerodroma obično imaju više cijene u odnosu na druge gradove. Na primer, Budva, Tivat, Pržno i Sveti Stefan su poznati po visokim cijenama stanova. Nasuprot tome, na sjeveru Crne Gore, u gradovima kao što su Cetinje, Podgorica, Nikšić i Žabljak, cijene nekretnina su obično niže za oko 40%.


  • Turistička popularnost: Ako se grad smatra popularnim među turistima, imate mogućnost da kupite nekretninu i iznajmljujete je tokom ljetnjih mjeseci, jer će potražnja biti visoka tokom turističke sezone.


  • Primarna i sekundarna nekretnina: Nekretnine koje se prodaju direktno od građevinskih kompanija obično su moderne, sa dobrim unutrašnjim uređenjem, vodovodom, klimatizacijom i toplotnom izolacijom. To su obično opcije koje se ne nalaze u zgradama koje se prodaju kao sekundarne nekretnine. Prisutnost ovih karakteristika može biti od velikog značaja tokom hladnih jesenjih i zimskih meseci.


  • Infrastruktura: Važno je obratiti pažnju na dostupnost vrtića, škola, prodavnica, kozmetičkih salona, apoteka i klinika u blizini vaše nekretnine. U Crnoj Gori nema javnog gradskog prevoza, a parking mjesta su često ograničena u gradskim sredinama. Stoga, razmislite o potrebi za garažom ili parking mjestom.


  • Iznajmljivanje za privremeni boravak: Ako planirate iznajmljivanje nekretnine za privremeni boravak u Crnoj Gori, razmotrite sezonalne razlike u cijenama zakupa. Ljeti, cijene iznajmljivanja obično su više u poređenju sa jesenjim, zimskim i proljećnim periodima.



 Kristina Remiković

Posljednje nekretnine