Benefiti rada na daljinu i života u Crnoj Gori

 01.08.2023.

Prednosti rada na daljinu i života u Crnoj Gori


Ako ste zaposleni na daljinu i samo vam je potreban pristup internetu, ali još uvek niste odlučili gde biste želeli da se preselite, pročitajte iskustva naših prijatelja koji su već izabrali Crnu Goru kao svoju destinaciju i razgovarajte o brojnim prednostima koje ova zemlja pruža u poređenju sa drugim opcijama.


Blaga klima


Jedna od najznačajnijih prednosti je umjerena klima Crne Gore. U poređenju sa tropskim i pustinjskim zemljama, ovde možete efikasno raditi gotovo tokom cijele godine, osim u ljetnjim mesecima od juna do avgusta. Čak i tada, klima uređaji su efikasni u hlađenju prostora. Maksimalne letnje temperature vazduha dostižu 40 stepeni Celzijusa, dok je temperatura mora oko 20 stepeni. Zimi ima više padavina, ali ukoliko volite zimske aktivnosti, možete otići na sjever zemlje i uživati u skijanju. Važno je napomenuti da mnoge kuće imaju podno grejanje i grejalice, iako centralno grejanje nije rasprostranjeno.


Visok nivo bezbjednosti


Crna Gora je poznata po svojoj visokoj bezbjednosti, sa širokom upotrebom video nadzora i prisustvom policije koja je uvijek na oprezu.


Brza i jednostavna procedura dobijanja boravišne dozvole


Da biste postali rezident, otvarate sopstveni preduzetnički ili društveni preduzeće, bez potrebe za čestim putovanjima u inostranstvo radi pečatiranja pasoša pri prelasku granice. Troškovi otvaranja firme brzo se isplate ako se uporedi sa troškovima putovanja. U 2022. godini postoji privremena obustava programa za dobijanje državljanstva putem investicija.


Dostupnost radnih prostora i dobar internet


Crna Gora nudi razne mogućnosti za iznajmljivanje radnih prostora, sa cijenama počevši od 10 evra dnevno. Ove cijene obično uključuju upotrebu neophodne opreme, vode, čaja, kafe i brzog interneta. Brzina internet provajdera varira u zavisnosti od sezone i lokacije, sa boljim uslovima bliže glavnom gradu, Podgorici. Ponekad na primorju tokom ljetnjih mjeseci postoji zagušenje, uglavnom u večernjim časovima kada se turisti vraćaju u svoje apartmane sa izleta. Operateri nude različite tarife, kao što su 50 GB za 11 evra, 600 GB za 20 evra, 800 GB za 30 evra i mobilni internet od 5 evra za 2 GB.


Povoljni najam


Mnoge opcije za dugoročni najam stanova dostupne su na našem sajtu u popularnim gradovima na primorju, kao što su Budva, Herceg Novi, Bar i Podgorica. Cijene su konkurentne, a lako možete rezervisati termine za razgledanje.


Druželjubiva zajednica


Crna Gora nudi brojne online zajednice i grupe na platformama kao što su Facebook i Telegram, gdje možete upoznati ljude sa sličnim interesovanjima, dobiti savjete ili pomoć u vezi sa svakodnevnim potrebama kao što su pronalaženje ljekara i drugih usluga neophodnih za život i rad.


Laka posjeta susjednim zemljama bez viza


Crna Gora se nalazi u neposrednoj blizini zemalja kao što su Bosna i Hercegovina, Srbija i Albanija, za koje vam nisu potrebne vize. Takođe, možete dobiti vizu za Hrvatsku za svega nekoliko dana, po cijeni od 35 evra u 2022. godini. Autobuske karte za Bosnu i Hercegovinu su povoljne i koštaju samo 24 evra povratno po osobi. Putovanje je udobno i bezbedno, sa dobrim putevima i kvalitetnim autobusima.


Ekološki prihvatljiva sredina i kvalitet hrane


Crna Gora je poznata po svojoj prirodnoj ljepoti i kvalitetu hrane. Restorani u glavnom gradu nude najbolje specijalitete, ali čak i na obali možete pronaći raznoljne mediteranske i eksotične kuhinje. Lokalna crnogorska kuhinja često pruža pristupačnije opcije u poređenju sa japanskim, kineskim i italijanskim restoranima. Dostava hrane iz restorana i kafića je široko rasprostranjena u svim gradovima.


Impresivan pejzaž


Crna Gora nudi impresivan pogled sa prozora kuća i automobila. Ako cijenite estetiku i želite uživati u panoramskim pogledima na more ili planine sa balkona ili tokom vožnje automobilom, ova zemlja nudi brojne ponude za iznajmljivanje kuća i apartmana sa prelepim pogledima.


Aktivan odmor tokom cijele godine


Crna Gora pruža različite mogućnosti za aktivne odmore, kako ljeti, tako i zimi. Ne morate trošiti mnogo novca na odmor, jer možete uživati sa cijelom porodicom istražujući prirodne ljepote planinskih jezera, četinarskih rezervata ili razgledajući kulturne znamenitosti. Aktivnosti poput kajaka, SUP-a, vodenih sportova, planinarenja i istraživanja kanjona pružaju raznovrsne mogućnosti za rekreaciju. Ovde ćete pronaći bogat izbor za aktivan i povoljan odmor tokom cijele godine.

 Kristina Remiković

Posljednje nekretnine