069 054 322

069 054 323

Razlike Između Investiranja u Primarnom i Sekundarnom Tržištu Crne Gore

  • 1 godina ranije
  • 0
prednosti kupovine na primarnom i sekundarnom trzistu crne gore

Primanje i Sekundarno Tržište Nekretnina u Crnoj Gori: Razmatranje Prilikom Kupovine

Kupovina nekretnina u Crnoj Gori, kao i u drugim zemljama, podložna je različitim pravnim aspektima tokom transakcija. Na primarnom tržištu, obično se nekretnine kupuju direktno od investitora. Međutim, često se dešava da investitor nakon završetka izgradnje prenese vlasništvo na svoje filijale, a potom se transakcije obavljaju na sekundarnom tržištu, gde se vlasništvo prenosi s prvog na drugog vlasnika, iako je nekretnina nova.

Prednosti Kupovine od Investitora na Primarnom Tržištu u Crnoj Gori

  1. Cijena: Kupovina u fazi izgradnje omogućava značajne uštede, jer su cijene obično niže u početnoj fazi prodaje. Cijene stanova na primarnom tržištu u Crnoj Gori variraju u zavisnosti od blizine mora: od 1200 evra/m2 do 1500 evra/m2 na primorju u gradovima kao što su Herceg Novi, Bar i Budva. U unutrašnjosti, na primer u Podgorici, prosečne cijene iznose od 1000 evra/m2. Na sekundarnom tržištu u Crnoj Gori, cijene su više, sa prosjekom od 1500 evra/m2 na obali i 1100 evra/m2 u Podgorici.

  2. Štednja vremena: Kupovina od investitora olakšava proces i štedi vreme jer ne zahtjeva provjeru finansijske istorije prodavca i uklanja potrebu za istraživanjem dugova i tereta na nekretnini.

  3. Širok izbor: Kupovinom u fazi izgradnje možete izabrati površinu, sprat, parking, raspored i dekoraciju stana prema vašim željama.

  4. Ušteda na popravkama: Stanovi u novoj zgradi često ne zahtevaju veće popravke i održavanje u prvim godinama nakon useljenja.

  5. Infrastruktura: Novi stambeni kompleksi u Crnoj Gori obično uključuju supermarketima, apotekama i druge važne objekte unutar kompleksa.

Prednosti Kupovine Već Izgrađenih Nekretnina na Sekundarnom Tržištu

  1. Razvijena infrastruktura: Sekundarne nekretnine često se nalaze u već razvijenim oblastima sa postojećom infrastrukturom.

  2. Uštede na popravkama: Kupovina već nastanjenih stanova često podrazumeva da su popravke već izvršene, a neki stanovi čak dolaze sa nameštajem, omogućavajući vam brzo useljenje.

Priključivanje raspravi

Compare listings

usporedi